Fintro Literatuurprijs

gepost op: 17 mei 2017

En de Fintro literatuurprijs gaat naar...

Uit meer dan 400 boeken werd dit weekend door de vakjury, onder leiding van Kathleen Cools, WIL van Jeroen Olyslaegers (De Bezige Bij) bekroond  tot het beste Nederlandstalige literaire werk van het voorbije jaar. De auteur ontvangt daarvoor 25.000 euro en een sculptuur van Nick Ervinck.

Bovendien is WIL, een boek over wereldoorlog II, ook met voorsprong de winnaar van de honderdkoppige Lezersjury die de vijf genomineerde boeken las onder leiding van Raf Walschaerts. Jeroen Olyslaegers ontvangt hiervoor 2.500 euro en een bijzondere vulpen.

Ben je nieuwsgierig geworden? WIL van Jeroen Olyslaegers is uiteraard te lenen in de bibliotheek net zoals de andere boeken van de shortlist die het net niet gehaald hebben: Het smelt (Lise Spit), Hoogmoed (Richard Hemker), Rivieren (Martin Michael Driessen), Oksana : een ballet (Donald Niedekke)