Bibliotheek Wuustwezel

Multimediale voorstelling Anton van Wilderode in Bib Wuustwezel

Rita Backx brengt een multimediavoorstelling over Anton van Wilderode op donderdag 1 februari om 20 uur in de bibliotheek van Wuustwezel. Ze heeft met veel passie een evocatie uitgewerkt over het leven en werk van de dichter. De techniek is in handen van haar man Peter Spoelders.

Priester-dichter-leraar Anton van Wilderode is zonder twijfel één van onze Vlaamse meesterdichters. Ondanks de vele huldigingen bleef hij een bescheiden man en schreef hij gedichten die recht naar het hart gaan: over de natuur, over zijn kindertijd, zijn geboortestreek, over heimwee en vergankelijkheid, over zijn vele reizen en over zijn geloofsovertuiging. Hij was sociaal geëngageerd en bewogen door het lot van de 'kleine mens'. Zijn vrije vertaling van het bekende gedicht "In Flanders Field" is bijzonder aangrijpend. Zijn gedicht "Lied van mijn land" werd een echt Vlaams volkslied. Kortom, een boeiend en veelzijdig man. 

Je kan Anton van Wilderode leren kennen aan de hand van deze boeiende presentatie over zijn leven en werk door gratis je plek te reserveren via bibliotheek@wuustwezel.be of 03 690 46 41.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Meer nieuws