Poëzieweek van 25 januari tot 1 februari

Hou je van poëzie of waag je je af en toe zelf eens aan een gedicht?
Lees dan vooral verder, want eind januari organiseren we samen met de cultuurdienst, cultuurraad en de academie een heuse poëzieweek in Wuustwezel.

Gedichtendag

De aftrap wordt gegeven op 25 januari om 19u30 met de Gedichtendag in GC Kadans. Geïnspireerd door het thema 'Theater. Uitstromend, in het pluche van de zaal' gingen onze Wuustwezelse dichters jong en oud aan de slag en waagden hun kans binnen onze poëziewedstrijd 'Rijmplekken in Wuustwezel'. Je kan tijdens de gedichtendag de winnaars ontdekken van deze wedstrijd of gewoonweg genieten van de prachtige voorstelling met dans, muziek en natuurlijk poëzie!

Deze voorstelling is gratis en reserveren is niet nodig.

Familievoorstelling 'Als de bomen straks gaan rijden'

Je kan ook met de hele familie komen kijken naar de familievoorstelling 'Als de bomen straks gaan rijden' op zondag 28/1 om 11u in GC Kadans. Deze fijne toneelvoorstelling prikkelt kinderen en hun (groot)ouders rond poëzie. Frank Adam brengt zijn gedichten op het toneel. Met de stem van de cello en veel fantasie kleurt Lode Vercampt op zijn beurt het geheel in. Het duo slaagt erin om verschillende sferen neer te zetten en de gedichten om te toveren tot briefjes om te zoenen, liedjes om te huilen, grappen om dood te vallen, verhalen om te huiveren, versjes om te stotteren en alles daartussenin!  Zo wordt het een heus gedichtenfeest!

Tickets zijn te verkrijgen via de bibliotheek van Wuustwezel (03 690 46 41). VVK: €6, Inkom: €8, Vrijetijdspas: €4

Multimediavoorstelling over Anton van Wilderode

Op donderdag 1 februari om 20u kan je als poëzieliefhebber terecht in Bibliotheek Wuustwezel voor een multimediavoorstelling over Anton van Wilderode door Rita Backx. Anton van Wilderode is één van onze Vlaamse meesterdichters. Hij schreef vele gedichten die recht naar het hart gingen: over de natuur, over zijn kindertijd, zijn geboortestreek, over heimwee en vergankelijkheid, over zijn vele reizen en over zijn geloofsovertuiging. Hij was sociaal geëngageerd en bewogen door het lot van de 'kleine mens'. Zijn vrije vertaling van het bekende gedicht "In Flanders Field" is bijzonder aangrijpend. Zijn gedicht "Lied van mijn land" werd een echt Vlaams volkslied. Kortom, een boeiend en veelzijdig man.

Wil je het leven en werk van Wilderode leren kennen aan de hand van deze boeiende presentatie? Reserveer dan snel gratis een plek via bibliotheek@wuustwezel.be of 03 690 46 41.

Deelnemen? Stuur een haiku in!

Wil je graag ook actief deelnemen aan deze poëzieweek. Stuur dan simpelweg een haiku in tijdens de poëzieweek. Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt.

Deelnemen kan via de facebookpagina van de bibliotheek of via een mailtje naar winnie.heyvaert@wuustwezel.be.

Tot binnenkort, op één van onze activiteiten!