Bibliotheek Wuustwezel

Collecties

Samen hebben onze 3 bibliotheken meer dan 30.000 boeken, waarvan 18.000 voor volwassenen. Wekelijks worden nieuwe boeken aangekocht, waarvoor ook u suggesties kan doen in de bibliotheek.

Onze informatieve boeken - over bijna alle onderwerpen - en reisgidsen vindt u in de kelder. De rest van de collectie (spanning, waargebeurde verhalen, romantiek, erotiek, fantasy, historische romans,...) luisterboeken, grootletterboeken, dwarsliggers, graphic novels, tijdschriften en kranten vindt u op het gelijkvloers.

Naast de boekencollectie wordt ook onze DVD-collectie constant uitgebreid. De laatste jaren zetten we erg in op populaire tv- en internetreeksen. De recente speelfilms en reeksen vindt u op het gelijkvloers. De oudere DVD's vindt u in de kelder.

Enkele jaren geleden hebben we besloten geen nieuwe cd's meer aan te kopen, maar de collectie blijft behouden en dus kan u nog steeds cd's ontlenen.

Boeken die niet in het bezit zijn van de bib van Wuustwezel, Gooreind of Loenhout, kunnen uit andere bibliotheken worden aangevraagd. Zo’n aanvraag kan je in de bibliotheek doen bij één van de medewerkers en kost 2,5 euro.