Bibliotheek Wuustwezel

Jeugdboekenmaand

Maart = JEUGDBOEKENMAAND in de bibliotheek!

Van 1 tot 31 maart is er weer een nieuwe boekenmaand. Het thema met als slogan ‘Eureka!’ heeft alles te maken met wetenschap en techniek. 

Onze bibliotheek doet volop mee! Vrijwilligster Cil Nicolaï heeft voor de oudste kleuters een spel uitgewerkt waar de scholen uit Wuustwezel op konden inschrijven. 
Voor de leerlingen uit de lagere school worden er door de bibliotheek verschillende lezingen georganiseerd. Jeugdauteurs Benjamin Leroy, Stefan Boonen en Luc Embrechts vertellen en lezen voor uit hun werk voor leerlingen uit de 1ste, 2de en 3de graad. De leerlingen van Berkenbeek Secundaire School zorgen ook dit jaar voor de versiering.

Tijdens de jeugdboekenmaand lanceren we ook ons BIBSTER-spel. Een interactief spel om kinderen wegwijs te maken in de bibliotheek. Een soort hippe rondleiding dus, waarbij onze jeugd zelfstandig op ontdekking gaat in de bib, met tablets. 

Zoals elk jaar vieren we ‘het megaleuke jeugdboekenfeest’. Alle kleuters en kinderen mogen op zoektocht in de bibliotheek, kunnen buttons maken, wetenschappelijke proeven uitproberen en uiteraard pannenkoeken eten. De (groot)ouders kunnen ondertussen terecht in het leescafé voor een tas koffie!

Waar en wanneer feesten we?
- In Loenhout op 14 maart van 14u00 tot 16u00
- In Gooreind op 21 maart van 13u30 tot 16u30 
- In Wuustwezel op 28 maart van 13u30 tot 16u30.

Alle kinderen van 0 tot … jaar welkom!

Meer weten over het thema? Neem eens een kijkje nemen op de website van de jeugdboekenmaand.