Bibliotheek Wuustwezel

Pop up Europa

In maart is Pop up Europa te gast in Wuustwezel. Europese filmavonden, een theatervoorstelling van Lucas De Man, een lezing van Herman Van Rompuy en activiteiten voor scholen staan bijvoorbeeld op het programma. Bovendien zijn alle activiteiten gratis. Zo komt Europa ineens wel heel dichtbij. Ontdek snel wat er te beleven valt!

Prijzen winnen
De hele maand maak je kans op prijzen. Doe mee aan de kraslotenactie of de boekenquiz in de bib. In de bib, het gemeentehuis en de dienstencentra krijg je een kraslot. De Provincie Antwerpen stelt leuke prijzen beschikbaar, zoals een dag spoorfietsen in Kapellen of een Warandebon.

Europa in de bib
Maak in de bib kennis met Europa door middel van de interactieve tentoonstelling. Voor de boekenliefhebbers is er de boekenquiz. Raad uit welke Europees land of stad een boekfragment komt en maak kans op een prijs.  Voor de allerjongsten liggen er kleurplaten en stickerpuzzels.

Lucas de Man: De Man door Europa
Op 14 maart om 20 uur is er een theatervoorstelling van Lucas De Man in GC Kadans. Lucas neemt je mee op reis door de geschiedenis van Europa. De ontwikkelingen die Europa nu ondergaat zijn het uitgangspunt voor deze voorstelling.

Tickets

Films voor jong en oud
Op 13 maart draait om 20 uur ‘Loving Vincent’ in GC Kadans. Deze animatiefilm gaat over de laatste drie weken van het leven van Vincent van Gogh. Voor de jonge inwoners van Wuustwezel staat op 31 maart om 15 uur ‘Mijn naam is Courgette’ geprogrammeerd.

Tickets Loving Vincent 
Tickets Courgette 

Lezing door Herman van Rompuy
Benieuwd naar de uitdagingen voor de toekomst van de Europese Unie? Kom dan op 20 maart om 20 uur naar de lezing in GC Kadans waarbij niemand minder dan de oud-voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy het antwoord op deze vraag geeft.

Tickets 

Europa in de klas
Leerkrachten en leerlingen uit Wuustwezel komen in maart meer te weten over de EU. Zo is er een vorming voor leerkrachten uit het secundair, krijgen de laatstejaarsleerlingen van Stella Matutina een snelcursus Europa van 1 uur en volgen leerlingen van BuLo Berkenbeek een Europales. 

Meer informatie
Benieuwd geworden? Breng dan zeker een bezoek aan www.popupeuropa.be. Je vindt er een overzicht van alle activiteiten in Wuustwezel.
​Voor al deze activiteiten kan je ook inschrijven en tickets verkrijgen via Bibliotheek Wuustwezel, Dorpsstraat 36, 2990 Wuustwezel

Pop up Europa is een initiatief van de Provincie Antwerpen in samenwerking met gemeente Wuustwezel waarmee de burger op een interactieve en leuke manier kan kennismaken met de Europese Unie.