Collectie

Naast romantische, spannende, historische, erotische, waargebeurde, informatieve en nog vele andere soorten boeken, hebben we ook een paar 'speciallekes' in de aanbieding! 

Dwarsliggers

Een dwarsligger® is een compleet boek in een handig formaat: net zo klein en licht als een mobiele telefoon en 100% leesbaar.

Vaak worden deze kleine gebonden boekjes meegenomen op vakantie, maar ze zijn ook ideaal voor onderweg of in bed en ze maken het je gemakkelijk om altijd en overal te lezen. Er zijn bijna 500 titels verschenen als Dwarsligger, zowel romans als thrillers, biografieën, humoristische boeken en vele andere genres. Momenteel hebben we zo’n 150 van deze populaire boekjes in onze collectie.

Meer weten? Dwarsligger.nl

Cover van een schitterend gebrek van Arthur Japin

 

Grootletterboeken

Lijkt het alsof de letters kleiner worden en moet je steeds vaker naar een bril grijpen om het boek te kunnen lezen? Dan zijn grootletterboeken misschien iets voor jou.

Dit zijn boeken waarbij de lettergrote ruim twee keer zo groot is als bij een normale druk (18 punten). Zo kan je ook nog gemakkelijk lezen als je ogen wat achteruit gaan.

Ook in de grootlettercollectie is er een aanbod van thrillers, romantische verhalen, waargebeurde verhalen, historische verhalen enz. Deze collectie wordt om de zoveel tijd geruild met de collectie van een andere bibliotheek.

cover het meisje in de trein

 

Daisyboeken

Een Daisy luisterboek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem, maar ook auteurs lezen geregeld hun eigen boeken in.

Het grote voordeel is dat je een daisyboek kan hanteren als een gewoon boek. Je kan in één ruk door lezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen, enz.

We hebben daisyboeken voor volwassenen en kinderen en een daisyspeler die je kan ontlenen. Dit toestel kan van verschillende boeken door elkaar onthouden waar je het gebleven bent. Daisyboeken kan je ook afspelen op je computer met aangepaste software (gratis te downloaden - Engelstalige website) en op je MP3-speler (maar dan geniet je niet van de navigatiemogelijkheden).

Meer info vind je hier.

Graphic Novels

Een striproman of beeldroman (in het Engels graphic novel) is de benaming voor strips die in boekvorm worden uitgegeven. Deze strip onderscheidt zich van het klassieke stripalbum door een veelal literaire inslag met uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen en is gewoonlijk bedoeld voor volwassenen. Een striproman kan ook bestaan uit een verzameling korte verhalen.

We hebben ondertussen heel wat van deze graphic novels in de bib!

Mooi getekende letters vormen het woord graphic novel.

Film en muziek

Naast de boekencollectie wordt ook onze DVD-collectie constant uitgebreid. De laatste jaren zetten we erg in op populaire tv- en internetreeksen. De recente speelfilms en reeksen vindt u op het gelijkvloers. De oudere DVD's vindt u in de kelder.

Enkele jaren geleden hebben we besloten geen nieuwe cd's meer aan te kopen, maar de collectie blijft behouden en dus kan u nog steeds cd's ontlenen.

Kranten

Daar waar de bibliotheek pas om 10u opengaat, kunnen liefhebbers al vanaf 8u30 (weekdagen) hun favoriete krant komen lezen, indien gewenst vergezeld van een koffie.

Volgende kranten zijn in onze leeshoek te vinden:
- Gazet van Antwerpen
- Het Laatste Nieuws
- De Morgen
- Het Nieuwsblad
- De Standaard
- De Tijd (niet op maandag)

Ook het online krantenarchief GoPress kan geraadpleegd worden in de bib.

 

Tijdschriften

Heel wat tijdschriften, zowel voor volwassenen als voor kinderen, kunnen gratis geraadpleegd en ontleend worden. Enkel het meest recente exemplaar kan je niet ontlenen. 

Via de catalogus kan je zoeken naar artikels in tijdschriften. Let wel op, tijdschriften bewaren we maar 1 jaar. Oudere artikels kan je dus niet meer opvragen.

Een keer per jaar worden oude boeken en tijdschriften verkocht aan uiterst democratische prijzen. 

Mist er nog iets?

Boeken die niet in het bezit zijn van de bib van Wuustwezel, Gooreind of Loenhout, kunnen uit andere bibliotheken worden aangevraagd. Zo’n aanvraag kan je in de bibliotheek doen bij één van de medewerkers. De prijs hiervoor bedraagt 2,5 euro.

Wanneer een bepaald boek echt niet mag ontbreken in onze collectie, kan je een aankoopsuggestie doen. Dit kan via het contactformulier op de website of in de bibliotheek zelf.